NOTÍCIES 12/12/2011

Artistes i esportistes pagaran més a Hisenda pels drets d'imatge
El Tribunal Suprem dicta dues sentències que sentin jurisprudència i que passen a considerar el pagament dels drets d'imatge com a rendes d'artistes i esportistes, i no com un cànon, la qual cosa incrementa hata 20 punts la fiscalitat.
EXPANSIÓN, Secc. Fiscalia, pàg. 28 (Edició impresa).

Un agressor pagarà les hores extres generades per una baixa
Una sentència obliga a un agressor a abonar a la empresa on treballava la seva víctima les hores extraordinàries que es va veure obligat a cobrir la resta de la plantilla per substituir a l'empleat agredit.
EXPANSIÓN, Secc. Fiscalia, pàg. 30 (Edició impresa).

Rosell defensa un contracte sense indemnització durant el primer any
El president de la CEOE es manifesta partidari d'eliminar l'antiguitat a l'inici de la relació laboral. La patronal ha lliurat a Rajoy les seves propostes, que inclouen potenciar "miniempleos" d'unes hores.
EL PERIÓDICO DE CATALUNYA, Secc. Economia, pàg. 24 (edició impresa).

Així és la reforma laboral que vol Rajoy
Advoca pel contracte amb acomiadament a 33 dies i la desvinculació generalitzat dels convenis
El guió que el Partit Popular prepara per tirar endavant la reforma laboral, en el cas que sindicats i patronal no arribin a un acord abans del 6 de gener, té tres grans eixos: facilitar la desvinculació de les condicions pactades en els convenis col·lectius, una major flexibilitat per canviar els horaris o les condicions del treball i la generalització del contracte de foment de l'ocupació, que estableix un acomiadament de 33 dies per any treballat per acomiadament improcedent. Aquestes propostes són l'esquelet de les 71 esmenes parcials que el Grup Parlamentari popular va presentar durant la tramitació de la reforma laboral el 2010. La majoria d'elles van ser rebutjades pels acords puntuals de l'Executiu amb CiU i PNB. Tot i que la situació econòmica és radicalment diferent i ha empitjorat en l'últim any, el pròxim president, Mariano Rajoy, que finalment prendrà possessió del seu càrrec el dia 21, tindrà una oportunitat d'or, si finalment no hi ha acord entre els agents socials, per portar al BOE totes les seves propostes en material laboral.
CINCO DIES. Llegiu la notícia completa AQUÍ.