Taxa turística, si o no?

El nou invent del govern, la Taxa Turística, està aixecant polseguera i hi ha opinions per tot:
  • Joan Gaspart, President de Turisme de Barcelona: Defensa la taxa turística, tot i que discrepa de la possibilitat d'excloure'n alguns sectors que proposa el Govern. "Sense taxa turística oblidem-nos de Ryanair o de la Fórmula 1 o de les estacions d'esquí" (L'Ara)
  • La Confederació Empresarial d'Hostaleria, Restauració i Apartaments Turístics de Catalunya, l'Associació de Càmpings de Catalunya i la Federació de Turisme Rural de Catalunya: Rebutgen "de ple" la taxa turística que ha anunciat el Govern. El sector considera que l'impost sobre les estades en allotjaments turístics és "injusta, irracional i arbitrària" i asseguren que és "contraproduent" pel sector. A més, afirmen que provoca "un veritable greuge comparatiu" pel turisme català respecte altres destinacions turístiques de la resta de l'Estat. (L'Ara)
  • Ajuntament de Calella: Reclama que la taxa atengui a les diferències de cada zona, no es poden tractar igual els hotels de sol i platja que els de les ciutat. Planteja un % fix sobre la facturació. (El PuntAvui)
  • Jose Manuel Soria, Ministre d'Indústria i Turisme: Es mostra contrari a la taxa que planteja la Generalitat per gravar el turisme. Segons el ministre, no ajuda ni el sector ni l'economia espanyola. Ha assegurat que respecta el que faci el govern català, però avisa que la mesura no és congruent amb el fet de voler impulsar el sector del turisme com un dels principals motors de l'economia. (324.cat)
  • El PP català: Segons el partit, la taxa perjudica el sector i assegura que només donarà suport als pressupostos catalans si el Govern retira la taxa que grava les pernoctacions turístiques. (L'Ara)
  • ERC: Està d'acord en la implantació d'una Taxa turística. (Esquerra.cat)