Butlletí Maig i Juny #Tax Economistes i Auditors


Què cal tenir en compte per a la remuneració dels administradors de la societat?

Els empresaris ens trobem moltes vegades que aplicar tota la normativa a les nostres empreses és un handicap important, ja que van canviant els criteris, la interpretació i la legislació. Un dels temes que més controvèrsies ha generat són les remuneracions dels empresaris; per una banda, per les seves funcions com a membres de l’òrgan d’administració, i per l’altra, per les seves funcions directives i executives per a complir les diferents normatives i poder així beneficiar-se de reduccions, exempcions i deduccions. 
Per exemple, són importants els requisits que s’estableixen per a les funcions directives en el cas de l’impost sobre successions per tal d’aplicar les reduccions corresponents. 


Aprovat el Pla Estratègic de la Inspecció de Treball i Seguretat Social per 2018-2020

El Pla Estratègic que s'emmarca en l'agenda integral per la qualitat de treball del Govern central, s’estructura en 4 eixos: organització, qualitat en el servei, eficàcia en l’actuació i assistència i mediació; i fixa 12 objectius i 100 línies d’actuació pels pròxims anys. 
Dels objectius del Pla Estratègic caldira destacar els següents:
 
  • El control de la contractació temporal injustificada, de la contractació a temps parcial i dels contractes formatius. 


L'auditoria voluntària. Per què cal fer-la?

Les empreses que estan obligades a fer l’auditoria ja saben que és un procés que han de realitzar anualment i que, juntament amb els CA, permet tenir una visió de l’any tancat i veure com ha anat. Es procedeix a fer l’auditoria abans del càlcul de l’impost de societats, per tant, permet revisar els possibles errors que pugui contenir la comptabilitat abans de presentar l’impost. Un impost de societats presentat sense errors estalvia requeriments i sancions.
En què consisteix l’auditoria?
A part de la revisió de la comptabilitat, l’auditoria també fa una revisió del procediment intern per a l’elaboració dels estats financers. És a dir, s’obté informació i documentació del funcionament del procediment intern


Pots accedir a la versió en castellà del butlletí a través d'aquest enllaç
Actualitat

Portal de l’empleat

Conferència a Barcelona: Què cal tenir en compte si la teva empresa desplaça treballadors fora del país o té contractats treballadors estrangers?

Conferència a Barcelona: Com adaptar l’empresa al nou reglament de protecció de dades?


TAX Informa
 
- Falsos autònoms: les possibles sancions a les quals s'exposen les empreses

- Calendari per a presentar la declaració de la renda el 2018

- Cas d'èxit del despatx: dret de separació del soci minoritari