COVID 19: Primeres inspeccions a empreses en ERTO

Bona tarda, 
joresp assessoria premià de dalt tax

Volem informar-te que sabem que la Inspecció de Treball ja ha començat les inspeccions a empreses que estan en ERTO. Per aquest motiu volem resumir-te la informació que considerem important que tinguis en compte. 

Aquí tens alguns exemples del que Inspecció de Treball sol·licita a l'empresa en cas d'inspecció: 

  • Rebuts de pagament de salari dels treballadors afectats pel ERTO
  • Contractes de treball dels treballadors afectats pel ERTO
  • Còpia i informació remesa al SEPE així com aquelles modificacions d'empleats que s'hagin produït
  • Documentació justificativa de l'excedència per cura de fills dels empleats afectats

Què no podem fer en cas de tenir treballadors en ERTO?

  • Si tens empleats en ERTO aquests no poden treballar ni en el centre de treball ni des de casa seva.
  • Si tens empleats en ERTO que s'han incorporat a treballar un percentatge de la seva jornada, han de treballar exclusivament aquest percentatge.
Aquests són alguns exemples, però reiterem la importància d'utilitzar els ERTOS i els seus mecanismes de la manera adequada i seguint les recomanacions que et fem.

Inspeccions també sobre el registre diari de la jornada

Fa un any que va entrar en vigor la normativa de registrar la jornada laboral de tots els empleats i també ens estem trobant que el registre de jornada és un dels temes que Inspecció de Treball revisa.

En aquest sentit, us informem de la nova mesura en relació al registre de Jornada que es va publicar la setmana passada al BOE on segons l'Ordre SND/414/2020, de 16 de maig, BOE del 16/05/2020, entre les mesures per a garantir la protecció dels treballadors en el seu lloc de treball després de la fase 2 del Pla per a la transició cap a una nova normalitat, es fixa que «El fitxatge amb empremta dactilar serà substituït per qualsevol altre sistema de control horari», almenys, durant l'estat d'alarma i les seves possibles pròrrogues.

Joresp
L'assessoria de Premià de Dalt