Qui passa a la Fase 1 i què poden fer les empreses en aquesta fase

Bona tarda,

Ahir es va publicar en el BOE l’Ordre SND/399/2020 que estableix quines zones passen a la fase 1 de desconfinament i el que es permet en aquesta fase tant per les empreses com per les persones. En aquest resum ens centrarem en les mesures per les empreses. 

Qui passa a la FASE 1 el dilluns 11 de maig?
Font: El País

Quines empreses poden obrir a partir del dilluns 11 de maig de les zones que passen a la FASE 1?

Si el teu negoci es troba en una població que entra a la FASE 1, això és el que es permet fer:
- Obertura del petit comerç
- Obertura de terrasses (ocupació fins el 50%)
- Obertura d’hotels i d’allotjaments turístics excloent zones comuns
- Els llocs de culta amb una limitació del 30%
- Poden tornar a iniciar l’activitat el sector agroalimentari i pesquer 
- Mercats a l’aire lliure amb condicions de distanciament entre les parades
- Espectacles culturals de menys de 30 persones en llocs tancats (amb un terç de l’aforament) i de menys de 200 persones a l’aire lliure.
- Visites a museus limitades a un terç de l’aforament.

Tens un bar o restaurant amb terrassa? 

Pots obrir un 50% de les taules de la terrassa.
Cal respectar una distància mínima de 2 metres entre les taules i els grups de clientes no poden superar les deu persones. Hauràs de desinfectar les taules entre un client i altre i no pots utilitzar les cartes normals (prioritza dispositius electrònics o pissarres) ni qualsevol altre material a sobre de la taula.
Has de posar a disposició dels clients gels hidroalcohòlics.

Tens un comerç minorista?

Ja a la fase 0 podies obrir si eres un comerç de menys de 400 metres però només amb cita prèvia per atenció als clients. 
Ara si has passat a la fase 1 poden obrir els mateixos comerços (els de menys de 400 metres) però ja no és necessari que donis cita prèvia o atenció individual. Es permet l’entrada de clients fins a un màxim del 30% del seu aforament. Tot i això és necessari mantenir una distància de seguretat de 2 metres (has de senyalitzar aquesta distància de manera clara) i cal establir un horari d’atenció preferent per les persones majors de 65 anys. És obligatori netejar el local un mínim de 2 vegades al dia, una d’elles al finalitzar la jornada i s’ha de comunicar al consumidor l’horari de tancament del comerç per tasques de neteja mitjançant cartells visibles. No es permet l’ús dels serveis per part dels clients excepte si és estrictament necessari. 
Recorda que has de posar a disposició dels clients gels hidroalcohòlics sempre a l’entrada de l’establiment i que si alguna persona es prova una peça de roba i que en el cas de que no se la quedi cal desinfectar-la de manera adequada. 
Si el teu comerç té una superfície major de 400 metres no pots obrir ni tampoc poden obrir els centres comercials.

Tens un hotel?

Tan hotels com allotjaments turístics poden obrir sempre i quan no s’utilitzin les zones comuns com per exemple el Menjador, el gimnàs, etc i cal indicar clarament que no està permès l’accés. Abans d’obrir has de fer una neteja de les instal·lacions i quan estiguis obert cal desinfectar cada dues hores els objectes i les zones de pas. 
Has de posar a disposició dels clients gels hidroalcohòlics. 

I si tinc un gimnàs?

Si, si les instal·lacions són a l’aire lliure i les activitats no impliquen el contacte físic. També es poden realitzar activitats esportives amb cita prèvia en centres esportius sense utilitzar els vestuaris. 

Quines altres activitats es poden tornar a iniciar?

Les activitats agroalimentàries i pesqueres sempre que respectin totes les mesures de seguretat.
També els concessionaris de cotxes (sempre amb cita prèvia), els centres de jardineria i vivers de plantes sigui quina sigui la seva superfície.