Novetat del RD de 7 de juliol: la Inspecció de Treball vigilarà que es compleixin les mesures sanitàries a les empreses

El Govern ha habilitat de manera "extraordinària" i "limitada en el temps" a la Inspecció de Treball i Seguretat Social per a vigilar que les empreses compleixen amb les mesures sanitàries de prevenció de la Covid-19 en els centres de treball, i en cas d'incompliment, se'ls imposarà una sanció greu. Aquesta mesura modifica un decret de juny per a permetre la vigilància i el control de les mesures de desinfecció i protecció que prenen les empreses.

El text publicat modifica el decret del 9 de juny per a afegir que s'habilita als funcionaris de la Inspecció de Treball i Seguretat Social i als de les comunitats autònomes "per a vigilar i requerir, i en el seu cas, estendre actes d'infracció, en relació amb l'incompliment per part de l'ocupador de les mesures de salut pública" que afecten els treballadors.

Punts que es supervisen:
  • La Inspecció supervisarà que les empreses compleixen amb:
  • La desinfecció adequada dels centres de treball
  • Proporcionen aigua i sabó o gels hidroalcohòlics
  • Adapten les condicions de treball organitzant torns i garantint la distància interpersonal de metre i mig entre els treballadors
  • Adopten mesures per a evitar la coincidència massiva de persones en els centres de treball durant les franges horàries de previsible major afluència
Sancions:
En cas d'incompliment per part de l'ocupador, constituirà infracció greu, que serà sancionable. La quantia per a aquestes infraccions, amb multa, oscil·la des d'un mínim de 2.046 euros fins a un màxim de 40.985 euros.

Joresp 
L'assessoria de Premià de Dalt 
Grup Tax