A partir de demà dijous 26 de novembre ja es poden sol·licitar les ajudes del sector turisme

El passat 9 de novembre es van publicar en el DOGC unes noves ajudes dirigides a empreses i autònoms del sector turisme per fer front a les conseqüències de la COVID-19.

Aquestes ajudes ja es poden sol·licitar a partir demà dijous 26/11 a les 09:00h i fins a les 14:00h del 30/12 o fins esgotar el pressupost. Aquestes ajudes es donaran per concurrència fins esgotar pressupost, això vol dir el que arribi primer. La nostra experiència en les ajudes que ha publicat aquest any la Generalitat en relació amb la COVID ha estat molt frustrant en el sentit de que no s’han pogut tramitar les que ens hagués agradat perquè el sistema facilitat per la Generalitat no ho ha permès. Per això et recomanem que si pots, te la demanis directament tu i si tens algun dubte o necessites que te la tramitem ens ho comuniquis si us plau. 

Com les pots demanar?
Directament a través d’aquest enllaç

Recorda que per fer-ho necessitaràs el teu certificat digital. 

Qui se'n pot beneficiar?
 1. Les persones professionals autònomes i les empreses turístiques donades d'alta en el cens de l'impost d'activitats econòmiques que desenvolupin activitats en el sector turístic com:
  1. Guies de turisme de Catalunya habilitats (han d'estar inscrits en el Registre de Turisme de Catalunya)
  2. Titulars d'establiments d'allotjament turístic: establiments hotelers, apartaments turístics, càmpings i establiments de turisme rural (han d'estar inscrits en el Registre de Turisme de Catalunya)
  3. Agències de viatges (han d'estar donats d'alta en l'IAE corresponent a agències de viatge 755)
  4. Establiments i activitats d'interès turístic: persones o empreses que contribueixen a dinamitzar i promoure el turisme i afavoreixen les estades en el territori: congressos i turisme de reunions, rutes guiades, culturals, sortides de coneixement del patrimoni i el medi natural i excursions, senderisme, cicloturisme, enoturisme, ecoturisme, activitats aquàtiques i nàutiques, activitats realitzades en parcs de naturalesa, aquàtics i temàtics (s'ha d'acreditar que contribueixen a dinamitzar el turisme i afavoreixen les estades al territori)
 2. Explotadores d'habitatges d'ús turístic (han d'estar donades d'alta en l'IAE 685, 686, 861.1)
Qui no pot sol·licitar aquesta ajuda?
Els establiments de restauració, els allotjaments juvenils, els propietaris d'habitatges d'ús turístic que no siguin explotadors d'acord amb el que se sol·licita en la norma, els recintes i àrees d'acolliment d'autocaravanes, els refugis de muntanya i similars, els consultors i les empreses d'assessoria turística, les empreses de publicitat, les acadèmies d'idiomes, els centres de formació, els organitzadors de cursos escolars, estades esportives o estudis a l'estranger o activitats de traducció o interpretació.

Quantia de la subvenció:
Per als guies de turisme de Catalunya: 2.000 €
Els titulars d'establiments d'allotjament turístic, les agències de viatges i els establiments i activitats d'interès turístic:
 • Autònoms i empreses amb una mitjana de fins a 5 empleats: 5.000 €
 • Empreses amb una mitjana d'entre 6 i 49 empleats: 10.000 € 
 • Empreses amb una mitjana de més de 50 empleats: 20.000 €
 • Per a les empreses explotadores d'habitatges d'ús turístic:
 • Empreses de fins a 10 empleats: 5.000 €
 • Empreses a partir d'11 empleats o més: 10.000 €

*Per a calcular la mitjana es tindrà en compte el nombre d'empleats que s'han tingut en el 2019. Per a aquelles empreses que hagin iniciat activitat en el 2020, es tindrà en compte el nombre d'empleats que han tingut de mitjana des de la data d'inici de la seva activitat fins a 14 de març de 2020.

Joresp
L'assessoria de Premià de Dalt
Grup Tax