Ajuts per la cancel·lació de concerts o espectacles a festivals de música (Catalunya)

El dia 3 de novembre s’obre el termini per sol·licitar els ajuts que compensen la reducció d'ingressos o pèrdues per concerts o espectacles cancel·lats en festivals de música durant el 2020 amb motiu de la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19. Hi ha de temps fins al 30 de novembre.

Sol·licita’ls des del 3 i fins al 30 de novembre de 2020

S’adreça a qui havia estat contractat o s’havia compromès en realitzar concerts o espectacles en festivals de música i, que donada la situació sanitària, finalment no han pogut realitzar-se.

Destaquem:
  • Cal que les persones sol·licitants tinguin el seu lloc d'actuació principal a Catalunya i que acompleixin activitats culturals remunerades.
  • Les activitats que donen dret a l’ajut han d’haver estat cancel·lades o bé ajornades més enllà del 31 de desembre de 2020.
  • Els concerts o espectacles cancel·lats que s'havien previst poden ser tant de dins de Catalunya com de fora.
  • Aquesta línia de subvencions es tramita telemàticament, motiu pel qual és necessari disposar d'un certificat digital per signar el formulari de sol·licitud.
  • L'import màxim de la subvenció s'estableix d'acord amb el 40% del cost del caixet de cada concert o espectacle cancel·lat que estava previst dins del marc d'un festival de música.
Aquestes subvencions són compatibles amb les línies de subvencions de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural i de l'Institut Català de les Empreses Culturals següents:
  • Subvencions per a despeses estructurals d'entitats afectades pel cessament de l'activitat cultural a causa de l'estat d'alarma amb motiu de la COVID-19.
  • Subvencions per a les despeses de funcionament d'empreses i entitats culturals durant la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.
  • Altres subvencions de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural per a la mateixa finalitat, sempre que l'import dels ajuts concedits no superi l'import de les pèrdues d'ingressos objecte dels ajuts.

Joresp 
L'assessoria de Premià de Dalt 
Grup Tax