Publicada l'ajuda a autònoms de 2.000 € - Es podrà sol·licitar a partir de dilluns 9 de novembre

Tal com vàrem informar aquesta setmana es tracta d’un ajut extraordinari, en forma de prestació econòmica d’un pagament únic, per un import fix de 2.000 euros, per al manteniment de l'activitat econòmica de les persones treballadores autònomes, persona física, i les persones treballadores autònomes que formin part d'una microempresa, davant els efectes de les noves mesures adoptades per fer front a la COVID-19.

La dotació pressupostària només donarà per a 10.000 autònoms i a Catalunya. És donarà per concurrència fins esgotar pressupost, això vol dir el que arribi primer.
La nostra experiència en les ajudes que ha publicat aquest any la Generalitat en relació la COVID ha estat molt frustrant (com a la majoria dels que les han demanat). Per exemple, la primera que va sortir van obrir la convocatòria a les 00:00h del 30/4/2020 i a la 1h de la matinada s’havia esgotat el pressupost. 

Per això et recomanem que si és possible te la tramitis tu i que si necessites ajuda ens ho diguis

Qui pot ser beneficiari/ària?
  • Persones treballadores autònomes que exerceixin una activitat econòmica individual o que tinguin fins a 5 persones contractades.
  • Persones treballadores autònomes que formin part d’una societat, limitada o cooperativa, de fins a 3 socis i que en total siguin un màxim de fins a 6 persones (socis + treballadors).
I quins requisits haig de complir?
  • Estar en situació d'alta al RETA o a una mutualitat com a sistema alternatiu al RETA de forma ininterrompuda abans de l’1 d'octubre de 2020 i com a mínim s’haurà de romandre d’alta fins al 31 de desembre de 2020.
  • Que la base imposable de la declaració de la renda de 2019 sigui igual o inferior a 35.000 euros.
  • Que segons el model 130 o 131 de l’IRPF, el rendiment net de l’activitat dels tres primers trimestres de l’any 2020 no hagi superat l’import de 13.125 euros.
Quan puc presentar la sol·licitud?
A partir del dilluns 9 de novembre a les 09:00h

A on es pot presentar la sol·licitud?
A través del CANAL EMPRESA, concretament en aquest link

Joresp 
L'assessoria de Premià de Dalt 
Grup Tax