El Govern retira el certificat Covid i altres mesures preventives a Catalunya

La matinada de dijous 27 al divendres 28 de gener decauran bona part de les restriccions contra la Covid-19 a Catalunya.

Davant un escenari on les infeccions ja baixen en algunes franges d’edat i la pressió sanitària està continguda, ahir nit el govern de la Generalitat va comunicar la decisió de retirar l’obligatorietat de mostrar el passaport Covid per accedir a determinats locals i establiments. Amb la retirada del passaport, cau la penúltima restricció i només queda vigent el tancament de l’oci nocturn.

Les altres mesures que es van decidir retirar i que no ja seran vigents a partir de les 00:00 del 28 de gener, són:
  • La limitació de reunions a un màxim de 10 persones.
  • Les restriccions en els aforaments al sector de la restauració, la cultura i els gimnasos. Ara passaran a ser del 100%.

D’altra banda, les mesures que sí seguiran vigents seran el tancament dels locals d’oci nocturn, així com el teletreball es manté com a prioritari en l’Administració de la Generalitat i es recomana fermament en l’àmbit laboral privat.

Des del Govern també s’insisteix en fer un ús correcte de la mascareta, mantenir la distància i aplicar les mesures higièniques i de ventilació.

Joresp 
L'Assessoria Tax de Premià de Dalt