Com saber si el teu negoci compleix amb el Reglament de Protecció de Dades?

Existeix una eina on-line i gratuïta que t'ajudarà a saber si el teu negoci compleix amb el Reglament de Protecció de Dades.

Responent tan sols a 19 preguntes podràs saber si compleixes com a empresa amb la llei de protecció de dades.
Es tracta d'una eina creada pel Col·legi de Registradors que no exigeix cap mena de registre ni proporcionar cap dada personal per a poder utilitzar-la.

Com funciona l'eina d'autoavaluació?
L'objectiu d'aquesta eina és conèixer els propis estàndards de compliment de la normativa en matèria de protecció de dades i saber què fer per a millorar-los.

Si vols utilitzar-la, segueix aquests passos:
  1. Accedir a la pàgina web del Col·legi de Registradors.
  2. Anar a l'apartat “Documentació i Descàrregues”.
  3. Fer clic a “Autoavaluació per a serveis Centralitzats de Privacitat”.
  4. Respondre el qüestionari de 19 preguntes, cadascuna d'elles amb 5 opcions.
  5. Una vegada completat el procés, l'usuari podrà conèixer el nivell de maduresa de la seva empresa, obtenint un informe sobre el nivell de compliment de la normativa i una mitjana d'aquest.
  6. Per a això, s'analitzen aspectes com: govern, organització del servei, gestió, millora contínua, capacitat de resposta davant dels ciutadans…
Guia de bones pràctiques en matèria de protecció de dades
I com a complement a aquesta eina d'autoavaluació, el Col·legi de Registradors ha elaborat una “Guia de bones pràctiques en matèria de protecció de dades”. També és gratuïta, i es pot accedir a ella i descarregar-la des de la web del Col·legi de Registradors.
L'objectiu d'aquest document és servir d'ajuda a la implantació i millora dels serveis centralitzats de protecció de dades. Entre altres aspectes, la guia aborda el compliment de la normativa de protecció de dades estatal i europea (LOPDGDD, RGPD), així com els dictàmens, guies i resolucions de les Autoritats de Control competents.

Necessites assessorament per a implantar la LOPD a la teva empresa o vols revisar la que ja tens?

La gestió de la protecció de dades no deixa de ser un maldecap per a qualsevol empresari, però és obligatori tenir-la i en el cas que no el facis pots tenir importants sancions.
Si l'has d'implantar o vols revisar la que tens, et recomanem comptar amb el suport d'un especialista i a TAX et podem ajudar. Contacta amb nosaltres AQUÍ.

Joresp 
L'Assessoria Tax de Premià de Dalt