Alerta amb els falsos autònoms i els contractes a falsos becaris

La Inspecció de Treball i Seguretat Social està realitzant una intensa campanya per a la detecció dels falsos autònoms i els contractes realitzats a falsos becaris.

Pel que fa als falsos autònoms, què es considera un fals autònom i què s'està inspeccionant?
Són empreses que tenen un treballador com a autònom en lloc de contractar-lo com a treballador per compte d'altre. El fals autònom és un treballador amb una relació laboral encoberta. En cas que la Inspecció de Treball detecti un fals autònom podrà exigir a l’empresa que l’ha utilitzat en frau de llei les cotitzacions del fals autònom dels últims quatre anys amb el recàrrec del 20%; i en cas que l’empresari finalitzés la relació fraudulenta amb el fals autònom, aquest podria dirigir-se a la jurisdicció social i demanar una indemnització d’improcedència de 33 dies per any treballat en funció del salari encobert a través de les factures.

Et recomanem que si tens falsos autònoms a la teva empresa, t'informis de les possibles contingències que pots tenir en el cas d'Inspecció.

En relació als contractes realitzats a falsos becaris s'estan revisant contractacions des de l'any 2020
Per a evitar els fraus en la contractació de falsos becaris, el Govern ha començat a negociar l'Estatut del Becari per a acabar, entre altres qüestions, amb els milers de fraus en els seus contractes. L'objectiu és elaborar una norma que garanteixi la protecció dels drets que els corresponguin a les persones que realitzen pràctiques no laborals, tant en empreses com en institucions.

Et recomanem que si creus que pots tenir un d'aquests dos casos, et posis en contacte amb nosaltres i t'assessorarem de forma personalitzada.

Joresp 
L'Assessoria Tax de Premià de Dalt