Butletí INICIA nº 118

Generalitat de Catalunya - Inici

Persones emprenedores
Butlletí d’INICIA: per la creació d’empreses


Número 118, juny de 2011

Jornades, seminaris i formació

El Departament d’Empresa i Ocupació amb l’emprenedoria social

El passat dia 30 de maig es va celebrar la trobada d’emprenedors socials en el marc del programa de suport de l’emprenedoria social a Catalunya de la Generalitat i es van presentar els 15 projectes empresarials els quals seran acompanyats al llarg del 2011 en la seva fase de creació o consolidació.

Seminari de llançament del projecte europeu CREAMED al Biz Barcelona Saló Emprenedor 2011

El proper dimecres 15 de juny tindrà lloc al Biz Barcelona el seminari de presentació de la Xarxa de vivers d’empreses de l’Euroregió Pirineus Mediterrània.

Innovació Cooperativa al Biz Barcelona Saló Emprenedor 2011

El proper dijous dia 16 de juny se celebrarà al Biz Barcelona la conferència Innovació Cooperativa, eines i recursos per a l’emprenedoria col·lectiva i la innovació per a persones emprenedores, empreses i entitats en el marc de l’economia cooperativa.

Tendències i projectes en emprenedoria social al Biz Barcelona Saló Emprenedor 2011

El proper dijous dia 16 de juny se celebrarà la conferència Reptes i tendències de l’emprenedoria social, un nou corrent emprenedor per afrontar nous reptes i vells problemes. En la sessió, conduïda per Maravillas Rojo, tres emprenedors socials presentaran les seves experiències.

II Jornada d’Emprenedors Ètnics Economic Crisis and Small Business in Catalunya

El proper 14 de juny se celebrarà la II jornada d’Emprenedors Ètnics Economic Crisis and Small Business in Catalunya amb l’objectiu d’analitzar quins son els efectes de l’actual crisi econòmica mundial en la petita empresa en general i en aquells amb una dimensió transnacional.

Troba el finançament més adequat a la teva empresa. CECOT

El proper 29 de juny CECOT organitza una jornada on es presentaran diferents opcions de finançament des de les més conegudes com ara la banca pública o la comercial fins a les més desconegudes dins del finançament privat com poden ser el business angels o el capital risc.

Premis

XVIII Edició Premi JOVE EMPRESARI 2010

Fins el 13 de juny encara es poden presentar les candidatures per la XVIII edició del Premi Jove Empresari organitzat per AIJEC amb la finalitat d’impulsar, motivar, i donar visibilitat pública a les millors iniciatives empresarials dels joves catalans.


Les entitats, organitzacions i programes de suport a les persones emprenedores

8.014 empreses creades per INICIA durant el 2010 a Catalunya

L’ Observatori del Treball ha publicat les dades estadístiques anuals corresponents a l’any 2010, d’INICIA: per la creació d’empreses. S’han creat 8.014 empreses, amb 9.600 persones promotores d’aquestes empreses i el personal tècnic de les entitats INICIA ha assessora’t a més de 33.000 persones emprenedores.

En el primer trimestre del 2011 el nombre d’empreses ha caigut en un 0,5%

Durant el primer trimestre hi ha hagut menys altes i reactivacions d’empreses (23.370) que baixes (26.353) segons dades del Butlletí de demografia empresarial del primer trimestre de 2011.