Notícies 21/11/11

El temor a l'acomiadament redueix les baixes per accident laboralA les comarques de Girona, els descensos són més acusats en el sector de la construcció i en els serveisEls accidents laborals sense baixa han pujat més d'un 17% a la província de Girona, en els primers nou mesos de l'any respecte del mateix període de l'any anterior. Des de la UGT, aquest descens s'atribueix a tres factors clau: la crisi, l'alta temporalitat d'alguns sectors i la por a perdre el treball dels afectats. A la resta de Catalunya, aquest tipus d'accidents sense baixa ha pujat també un 5,71% a Tarragona i ha baixat en les altres dues províncies.
EL MUNDO, Secc. Catalunya, pàg. 41 (edició impresa, 21/11/2011)

Hisenda aclareix la tributació de l'IVA reduït en habitatges
S'aplicarà el tipus del 4% a les quantitats pagades entre agost i desembre de 2011 per als pisos que es lliurin a partir de 2012. Així ho anuncien diverses resolucions de la Direcció General de Tributs.
EXPANSIÓN, Secc. Fiscalia, pàg. 39 (Edició impresa, 21/11/2011).

Confirmat: l'economia espanyola s'estanca en el tercer trimestre
El creixement intertrimestral del producte interior brut (PIB) va registrar un creixement del 0,0%, dues dècimes menys que el del trimestre passat. L'aportació negativa de la demanda nacional va ser contrarestada per l'evolució positiva del sector exterior, que va ser possible pel creixement del 3,1% de la exportacions.
EXPANSIÓN. Llegiu la notícia completa
AQUÍ.

La xarxa en línia Vigilam reforça a 1.500 empreses catalanesLa plataforma és un projecte TIC destinat a connectar a les pimes i autònomsLa xarxa empresarial Vigiliam (www.vigiliam.com) és la primera desenvolupada especialment enfocada a afavorir les relacions entre pimes i autònoms. La plataforma ha enfortit l'activitat comercial de més de 1.5000 empreses de Catalunya, que ja són usuàries de la xarxa i accedeixen a eines molt útils per a les relacions empresariales. Per sectors d'activitat, la majoria de les empreses catalanes registrades en Vigiliam operen en els sectors de serveis a empreses i serveis especialitzats, comerç i construcció. La plataforma on-line connecta i facilita les sinergies entre les empreses, i també els ofereix més de 20 serveis únics per gestionar i promocionar la seva activitat. La xarxa es consolida i cada dia creix en nombre d'usuaris superant ja els 8.000 a nivell nacional.
LA VANGUARDIA. Llegiu la notícia completa
AQUÍ.