NOTÍCIES 18/11/2011

Els contractes a temps parcial no desitjats passen del 33% al 54%
La crisi força als treballadors a acceptar menys hores de treball
El 54% dels 2,4 milions de treballadors que tenen una feina amb jornada parcial a Espanya ho tenen de forma involuntària, perquè no van trobar un amb horari complet. Aquest percentatge ha augmentat considerablement amb la crisi, ja que les jornades parcials forçoses suposaven només el 33% a mitjan 2008.
CINCO DIAS. Llegiu la notícia completa AQUÍ.

Madrid no aplicarà l'impost sobre el patrimoni
Així ho recull l'avantprojecte de Llei de mesures fiscals

L'Executiu d'Esperanza Aguirre finalment no aplicarà l'impost sobre el patrimoni a la Comunitat de Madrid, tribut que el Govern central va recuperar per als exercicis 2011 i 2012. Així ho recull l'avantprojecte de Llei de mesures fiscals que va aprovar ahir el Consell de Govern. Fins ara, l'Executiu madrileny havia amagat amb la possibilitat de restablir un impost que gravarà els patrimonis que superin els 700.000 euros.
CINCO DIAS. Llegiu la notícia completa AQUÍ.

El Regne Unit força a joves aturats a treballar sense cobrar per no perdre el subsidi
Els aturats treballen fins a dos mesos en importants cadenes de supermercats sense rebre un salari
El Departament d'Ocupació del Regne Unit està forçant a joves aturats a treballar sense cobrar per no perdre el subsidi, segons informa el diari britànic The Guardian. Els afectats treballen fins a dos mesos en importants cadenes de supermercats com Tesco, Poundland i Sainsbury's sense rebre cap sou i sense garanties que, després d'aquest període, seran contractats.
EL PERIÓDICO DE CATALUNYA. Llegiu la notícia completa AQUÍ.


Brussel·les proposarà avui prohibir a les agències de ràting publicar notes sobre països en crisi
Hauran avisar 24 hores abans a un Estat si planegen rebaixar la seva nota
La Comissió Europea proposarà avui prohibir a les agències de ràting que publiquin notes sobre els països de la UE rescatats (com Grècia, Irlanda o Portugal) o els que negocien plans d'ajuda internacional.
CINCO DIAS. Llegiu la notícia completa AQUÍ.


El 21,2% de les ofertes de treball busquen candidats amb Formació Professional
El 21,2% de les ofertes de treball a Espanya van dirigides a candidats amb Formació Professional (FP), fet que suposa un lleuger descens respecte a l'any anterior, quan aquest perfil concentrava el 21,3% del total, segons Adecco.
EXPANSIÓN. Llegiu la notícia completa AQUÍ.