Notícies 22/11/2011

Els empresaris demanen una reforma immediata del mercat de treballEleccions 2011 Els agents socialsEls empresaris estan impacients i ahir, des de diferents organitzacions i patronals, van instar el futur Executiu del PP que prengui mesures, sobretot en el terreny laboral, en els primers dies de Govern. És més, en CEOE esperen que aprofiti la majoria absoluta per actuar "amb convicció".
CINCO DÍAS. Llegiu la notícia completa AQUÍ.

El 35% de despatxos prima el canvi fiscal al laboralConsideren que abaratir l'acomiadament generarà més feina.

Els petits i mitjans despatxos afronten la nova etapa de Govern del PP reivindicant com a prioritat un canvi de fiscalitat adequada als temps davant d'una reforma laboral, que estaria en un segon lloc. Això és, almenys, el que opina el 35% dels 1.100 despatxos consultats a Madrid per la consultora Sage, mentre que pel 29% dels entrevistats el més urgent serien les polítiques d'ocupació. A Catalunya, per contra, la reforma laboral es converteix en el prioritari. Un 35% de les firmes legals considera que és un assumpte urgent, mentre que un 28% prefereix decantar-se per l'accés al finançament. En aquest sentit, el 73% dels lletrats de Catalunya creu que abaratir l'acomiadament afavorirà la creació d'ocupació, una cosa en què també coincideixen el 60% de madrilenys.
CINCO DÍAS. Llegiu la notícia completa AQUÍ.
El Govern blinda el retir anticipat en els treballs perillososConsell de Ministres
El Consell de Ministres va aprovar divendres un reial decret per avançar l'edat de jubilació en aquells treballs penosos, tòxics o perillosos que registrin índexs elevats de morbiditat o mortalitat. Segons ha informat el Ministeri de Treball en una nota, el Reial decret desplega l'acord aconseguit amb els agents socials dins de la reforma de les pensions que entra en vigor el 2013 i que eleva, progressivament, l'edat de jubilació als 67 anys i el període de còmput per calcular la pensió a 25 anys.
CINCO DÍAS. Llegiu la notícia completa AQUÍ.