El Pla Neucat passa a fase d'emergència per les previsions meteorològiques, l'acumulació de neu i les incidències detectades


  • La DGPC recomana avançar, en la mesura del possible, la tornada a casa si implica mobilitat pel territori
  • El conseller d’Interior, Felip Puig, i la consellera d’Enseyament, Irene Rigau, acorden avançar la recollida dels infants de les rutes escolars.
  • La DGPC recomana que els pares que puguin vagin a recollir els infants i marxin cap a casa.
  • En aquells cassos que els pares no puguin anar a buscar, les escoles no es tanquen i tenen els seus protocols d’actuació i se’n faran càrrec dels infants.
La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat puja a fase d’Emergència el Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya NEUCAT d’acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), la neu acumulada i les incidències detectades a gran part del territori.
En aquest sentit, la Direcció General de Protecció Civil (DGPC) recomana a la ciutadania que avanci, en la mesura del possible, la tornada a casa seva. En l’àmbit escolar, la DGPC recomana que els pares que puguin vagin a recollir als infants i marxin cap a casa. A tots aquells que no puguin anar a buscar als seus fills, les escoles tenen un protocol d’actuació per a cassos d’emergència i se’n faran càrrec dels infants.


Font: Gencat.cat