Butlletí Gener-Febrer #Tax Economistes i Advocats


Pimes: la importància de fer pressupostos

Sempre dic que una pime és un balanç, un compte de resultats i un pressupost. Una pime, per petita que sigui, s’ha de saber gestionar.
Per poder prendre bones decisions, la comptabilitat i uns bons estats financers són bàsics. Un pas més és l’elaboració de pressupostos anuals.
Quan comento amb una pime la necessitat d’elaborar pressupostos, sempre surten les mateixes excuses: que si això és per a grans empreses, que al final es prenen les mateixes decisions, que no sé per on començar, etc.


Canvis de criteri a l'Administració i com ens afecten

Un dels comentaris més habituals entre els professionals de l’assessorament tributari és la inseguretat jurídica amb què realitzem la nostra activitat en els darrers anys.
Els despatxos professionals hem vist com, a pesar d’intentar actuar sempre segons el criteri manifestat per l’Administració Tributària, contínuament ens trobem amb la sorpresa que el criteri de l’Administració pot canviar sobtadament i hem de passar a assessorar els nostres clients d’una manera totalment contradictòria amb l’anterior, amb la dificultat que suposa explicar als afectats aquests canvis, moltes vegades inexplicables.


Novetats 2019 pels autònoms

El Reial decret llei 28/2018 del 28 de desembre, per a la revaloració de les pensions públiques i altres mesures urgents en matèria social, laboral i d’ocupació conté diverses mesures que afecten els autònoms en aquest exercici 2019.

Quins són els canvis més rellevants?
1. Tipus de cotització i cobertures socials
Des del dia 1 de gener del 2019, els treballadors autònoms hauran de cotitzar de manera obligatòria  i en els percentatges establerts per  les següents cobertures:



Pots accedir a la versió en castellà del butlletí a través d'aquest enllaç
Actualitat

Conferència: Com adaptar l'empresa al nou reglament de protecció de dades

Conferència: Com actuar davant una inspecció fiscal a l'empresa

Conferència: Què és el Compliance i com afecta a l'empresa i als seus administradors


TAX Informa
 
- No convalidada la nova llei dels contractes de lloguer

- Novetats de l'ordre de mòduls 2019

- Salari mínim interprofessional per a l'any 2019