#TaxInforma: Aprovada la línia de finançament per empreses afectades per desastres naturals

La Generalitat ha posat en marxa la nova línia de finançament per empreses afectades per desastres naturals, arran dels desperfectes causats pel temporal Glòria. Aquesta línia, impulsada conjuntament per l’Institut Català de Finances (ICF) i el departament d’Empresa i Coneixement, compta amb una dotació total de 10 milions d’euros.

Objectiu d’aquesta ajuda
Facilitar el finançament per dur a terme projectes d’inversió i circulant d’empreses que s’hagin vist afectades per situacions d’emergència, com en el cas del temporal Glòria.

Beneficiaris
Petites i mitjanes empreses que s’hagin vist afectades per situacions d’emergència com accidents, terratrèmols, esfondraments, incendis, aiguats, tempestes i ventades.

Import i terminis
L’import dels préstecs oscil·larà entre els 50.000 i els 400.000 euros, i Empresa i Coneixement assumirà tant una bonificació del cost financer de les operacions (fins a un 3,25% en projectes de circulant i fins a un 3,75% en projectes d’inversió) com part del risc.

Pel que fa al termini, els sol·licitants podran demanar els préstecs per projectes d’inversió a un màxim de 10 anys, amb fins a 2 anys de carència inclosos. Per projectes de circulant, el termini serà fins a 5 anys amb 1 any de carència inclòs.

Sol·licituds
Les sol·licituds per accedir a aquesta línia de préstecs es podran fer a partir de divendres 10 d'abril a través del portal web de l’ICF (www.icf.cat).